Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne mielone nie tylko z mięsa.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Gotowałam groch przy okazji gotowania grochówki. Groch gotuje się do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem kminku mielonego. Potem groch rozdrabnia się widelcem ale niedokładnie. Jeszcze przyprawy, jajo i bułka tarta. Masę się wyrabia, odstawia do zestalenia a potem obtacza jeszcze solidnie w bułce tartej. Kotleciki smaży się na rumiano.
Smacznego :)