Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsne, pyszne, sycące danie, w sam raz na obiadek.
pyszne, bezmięsne kotlety
Odsłon: 2894
Można podać do nich surówkę lub dip co kto woli. Podajemy na gorąco bo takie...
Odsłon: 622
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 958
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 228
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 958
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 228
Składniki
Ugotować kaszę i wystudzić. Dodać pozostałe składniki (bułka odciśnięta z mleka, szczypiorek i cebula posiekane na dość drobno, biały ser rozdrobniony widelcem, surowe jajka) i dokładnie wymieszać, do połączenia się całości. Przyprawić do smaku. Formować kuleczki, obtaczać w bułce tartej, zgniatając formować kotleciki, smażyć na oleju na brązowy kolor z obu stron. Uwaga! Przewracać dopiero wtedy gdy będą dobrze przyrumienione inaczej się rozpadną.
Ja dałam surową cebulkę, ale można podsmażyć na masełku- na pewno da wyśmienity posmak. Moja kasza była już z jarzynkami, ale można dodać np startą na tarce marchewkę i podsmażoną razem z cebulką lub zielony groszek.
Ja kotleciki podałam z sosem grzybowym (podduszone pieczarki i kilka podgrzybków, zmiksowałam, doprawiłam solą, pieprzem i odrobiną śmietany).
Przepis z moimi modyfikacjami pochodzi z wielkiezarcie.com
Przepisy Przekąski
Przekąski
Jajka „kogutki”
Przekąski
Jajka galaretki
Przekąski
Jajka w cieście francuskim
Przekąski
Różowe jajka
Jajka „kogutki”
Jajka „kogutki” to świetny pomysł na przystawkę na wielkanocny stół. Ta przek...
Odsłon: 3740
Jajka galaretki
Jajka galaretki to nietypowa i niezwykle efektowna forma podania klasycznej,...
Odsłon: 6023