Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsne, pyszne, sycące danie, w sam raz na obiadek.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 10
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 24
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2037
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 29
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 10
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 24
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2037
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 29
Składniki
Ugotować kaszę i wystudzić. Dodać pozostałe składniki (bułka odciśnięta z mleka, szczypiorek i cebula posiekane na dość drobno, biały ser rozdrobniony widelcem, surowe jajka) i dokładnie wymieszać, do połączenia się całości. Przyprawić do smaku. Formować kuleczki, obtaczać w bułce tartej, zgniatając formować kotleciki, smażyć na oleju na brązowy kolor z obu stron. Uwaga! Przewracać dopiero wtedy gdy będą dobrze przyrumienione inaczej się rozpadną.
Ja dałam surową cebulkę, ale można podsmażyć na masełku- na pewno da wyśmienity posmak. Moja kasza była już z jarzynkami, ale można dodać np startą na tarce marchewkę i podsmażoną razem z cebulką lub zielony groszek.
Ja kotleciki podałam z sosem grzybowym (podduszone pieczarki i kilka podgrzybków, zmiksowałam, doprawiłam solą, pieprzem i odrobiną śmietany).
Przepis z moimi modyfikacjami pochodzi z wielkiezarcie.com