Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24933
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 130
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 88
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 558
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24933
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 130
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 88
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 558
Składniki
Kapustę szatkujemy drobno, wrzucamy do wody, gotujemy z 2 kostkami rosołowymi. Gdy jest już miękka odcedzamy, studzimy.
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na smalcu lub oliwie. Gdy jest już zeszklona, oprószyć mąką i wrzucić do kapusty. Mieszamy wszystko. Dodajemy do tego jajko, bułkę tartą, ketchup i przyprawy (sól, pieprz).
Masa musi być taka gęsta, by można było formować swobodnie z niej kotleciki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy jak zwyczajne kotlety:)