Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 716
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22741
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15105
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4837
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45337
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 716
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22741
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15105
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4837
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45337
Składniki
Kapustę szatkujemy drobno, wrzucamy do wody, gotujemy z 2 kostkami rosołowymi. Gdy jest już miękka odcedzamy, studzimy.
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na smalcu lub oliwie. Gdy jest już zeszklona, oprószyć mąką i wrzucić do kapusty. Mieszamy wszystko. Dodajemy do tego jajko, bułkę tartą, ketchup i przyprawy (sól, pieprz).
Masa musi być taka gęsta, by można było formować swobodnie z niej kotleciki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy jak zwyczajne kotlety:)