Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3926
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415213
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2499
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3926
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415213
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2499
Składniki
Kapustę szatkujemy drobno, wrzucamy do wody, gotujemy z 2 kostkami rosołowymi. Gdy jest już miękka odcedzamy, studzimy.
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na smalcu lub oliwie. Gdy jest już zeszklona, oprószyć mąką i wrzucić do kapusty. Mieszamy wszystko. Dodajemy do tego jajko, bułkę tartą, ketchup i przyprawy (sól, pieprz).
Masa musi być taka gęsta, by można było formować swobodnie z niej kotleciki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy jak zwyczajne kotlety:)