Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycylijskie przysmaki! Z programu Jamie gotuje po włosku.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 261
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4975
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4844
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 524
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 261
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4975
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4844
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 524
Składniki
"Dostałam" świeże sardynki- właśnie jest sezon.
Trzeba je oczyścić z łuski, odciąć łebki i brzuszki i wyjąć dłońmi kręgosłupki. Filety się sieka.
No i dodaje się tradycyjne dodatki, bułka, jajo, sól i pieprz/ chili, starty ser, natkę i mięte. Masę się wyrabia i odstawia na chwile. Formuje się niewielkie kotleciki, obtacza jeszcze w bułce tartej i smaży na rumiano z obu stron.
Smacznego :)