Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycylijskie przysmaki! Z programu Jamie gotuje po włosku.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8387
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253703
Polecam.
Odsłon: 1480
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8387
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253703
Polecam.
Odsłon: 1480
Składniki
"Dostałam" świeże sardynki- właśnie jest sezon.
Trzeba je oczyścić z łuski, odciąć łebki i brzuszki i wyjąć dłońmi kręgosłupki. Filety się sieka.
No i dodaje się tradycyjne dodatki, bułka, jajo, sól i pieprz/ chili, starty ser, natkę i mięte. Masę się wyrabia i odstawia na chwile. Formuje się niewielkie kotleciki, obtacza jeszcze w bułce tartej i smaży na rumiano z obu stron.
Smacznego :)