Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-02-2024
Prosty przepis na smaczne kotleciki na przekąskę.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 487
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16723
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 415
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 487
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16723
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 415
Składniki
Ostudzone ziemniaki przełożyć do miski, wbić jajka, dodać mąkę kukurydzianą, przyprawę do ziemniaków, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Formować na dłoni zgrabne kotleciki, panierować w płatkach kukurydzianych. Smażyć na niezbyt rozgrzanym maśle z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać do obiadu polane mocnym sosem pomidorowym. SMACZNEGO.