Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-02-2024
Prosty przepis na smaczne kotleciki na przekąskę.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 155
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1102
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 155
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1102
Składniki
Ostudzone ziemniaki przełożyć do miski, wbić jajka, dodać mąkę kukurydzianą, przyprawę do ziemniaków, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Formować na dłoni zgrabne kotleciki, panierować w płatkach kukurydzianych. Smażyć na niezbyt rozgrzanym maśle z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać do obiadu polane mocnym sosem pomidorowym. SMACZNEGO.