Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet mielony z ryżem podany na surówce jako ciepła przystawka.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17668
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1780
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15325
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5552
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9063
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17668
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1780
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15325
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5552
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9063
Składniki
Kotlety. 1. Mięso mielimy w maszynce na 5 mm. oczkach. 2. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu i studzimy. 3. Ryż mieszamy z mięsem, dodajemy jajko, posiekaną pietruszkę oraz przyprawy do smaku. 4. Formujemy 4 okrągłe kotlety.
Surówka. 1.Kapustę lub sałatę kroimy w dość grube paski. 2. Obraną marchew ścieramy na grubych oczkach tarki warzywnej. 3.Łączymy razem oba składniki, dodajemy posiekany koper oraz łyżkę majonezu i łyżeczkę cukru. 4.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 5. Układamy porcje surówki na talerzach.
1. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym maśle klarowanym na rumiano. 2. Usmażone kotlety układamy na porcjach surówki. 3. Podajemy jako ciepłą przekąskę przed daniem głównym. SMACZNEGO !