Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety zrobione z mielonego mięsa wieprzowego, ścinek z boczku, szynek i schabu. Kotlety są smaczne podane na gorąco oraz na zimno jako przekąska.
nóż, patelnia, garnek, maszynka do mielenia mięsa,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Cebulę i czosnek zmielić wraz z mięsem przez sitko 4 mm. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć wodę i rozdrobnioną włożyć do miski z mielonym mięsem. Dodajemy jajka, sól, pieprz, majeranek. Farsz dobrze wyrabiamy, jednocześnie próbujemy smak.
Na rozgrzanej patelni smażymy uformowane z farszu kotlety na rumiany kolor z obu stron.
Usmażone kotlety możemy podać do dania obiadowego, jeść z chlebem lub bez chleba, jak kto lubi. Smacznego !!!