Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety zrobione z mielonego mięsa wieprzowego, ścinek z boczku, szynek i schabu. Kotlety są smaczne podane na gorąco oraz na zimno jako przekąska.
nóż, patelnia, garnek, maszynka do mielenia mięsa,
Dziś dzień hot doga, więc warto poświętować na bogato. Taki wypasiony hot dog...
Odsłon: 13
Dziś dzień hot doga, więc warto poświętować na bogato. Taki wypasiony hot dog...
Odsłon: 13
Składniki
Cebulę i czosnek zmielić wraz z mięsem przez sitko 4 mm. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć wodę i rozdrobnioną włożyć do miski z mielonym mięsem. Dodajemy jajka, sól, pieprz, majeranek. Farsz dobrze wyrabiamy, jednocześnie próbujemy smak.
Na rozgrzanej patelni smażymy uformowane z farszu kotlety na rumiany kolor z obu stron.
Usmażone kotlety możemy podać do dania obiadowego, jeść z chlebem lub bez chleba, jak kto lubi. Smacznego !!!