Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety zrobione z mielonego mięsa wieprzowego, ścinek z boczku, szynek i schabu. Kotlety są smaczne podane na gorąco oraz na zimno jako przekąska.
nóż, patelnia, garnek, maszynka do mielenia mięsa,
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 510
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2286
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1027
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 510
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2286
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1027
Składniki
Cebulę i czosnek zmielić wraz z mięsem przez sitko 4 mm. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć wodę i rozdrobnioną włożyć do miski z mielonym mięsem. Dodajemy jajka, sól, pieprz, majeranek. Farsz dobrze wyrabiamy, jednocześnie próbujemy smak.
Na rozgrzanej patelni smażymy uformowane z farszu kotlety na rumiany kolor z obu stron.
Usmażone kotlety możemy podać do dania obiadowego, jeść z chlebem lub bez chleba, jak kto lubi. Smacznego !!!