Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są przepyszne a przyprawy podkreślają najlepszy smak bobu.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10519
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336836
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4529
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424284
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10519
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336836
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4529
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424284
Składniki
Miałam mrożony ugotowany i obrany bób. To samo można zrobić z mrożonki- ugotować i obrać. Bób najlepiej rozdrobnić widelcem aby pozostały grudki.
A teraz już wystarcza tradycyjne dodatki jak do kotletów warzywnych czy mięsnych. Kumin i czosnek podkreśla głębie smaku, kolendra dodaje cytrusowej nuty, chili ostrości, natka kolendry jak do falafla(miałam mrożoną). Trzeba uformować niewielkie kotleciki, obtoczyć je w bułce i usmażyć jak zwykłe mielone- niespiesznie, do zrumienienia. `Uwaga: większe kotlety mogą napuchnąć i się rozwarstwić.
Smacznego :)