Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są przepyszne a przyprawy podkreślają najlepszy smak bobu.
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1817
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1817
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 58
Składniki
Miałam mrożony ugotowany i obrany bób. To samo można zrobić z mrożonki- ugotować i obrać. Bób najlepiej rozdrobnić widelcem aby pozostały grudki.
A teraz już wystarcza tradycyjne dodatki jak do kotletów warzywnych czy mięsnych. Kumin i czosnek podkreśla głębie smaku, kolendra dodaje cytrusowej nuty, chili ostrości, natka kolendry jak do falafla(miałam mrożoną). Trzeba uformować niewielkie kotleciki, obtoczyć je w bułce i usmażyć jak zwykłe mielone- niespiesznie, do zrumienienia. `Uwaga: większe kotlety mogą napuchnąć i się rozwarstwić.
Smacznego :)