Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są przepyszne a przyprawy podkreślają najlepszy smak bobu.
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 4286
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1837
Przepis dnia
Rzeczywiście ten serniki zawiera tylko 3 składniki, jest bardzo prosty w robi...
Odsłon: 2430
Przepis dnia
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 78730
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 4286
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1837
Przepis dnia
Rzeczywiście ten serniki zawiera tylko 3 składniki, jest bardzo prosty w robi...
Odsłon: 2430
Przepis dnia
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 78730
Składniki
Miałam mrożony ugotowany i obrany bób. To samo można zrobić z mrożonki- ugotować i obrać. Bób najlepiej rozdrobnić widelcem aby pozostały grudki.
A teraz już wystarcza tradycyjne dodatki jak do kotletów warzywnych czy mięsnych. Kumin i czosnek podkreśla głębie smaku, kolendra dodaje cytrusowej nuty, chili ostrości, natka kolendry jak do falafla(miałam mrożoną). Trzeba uformować niewielkie kotleciki, obtoczyć je w bułce i usmażyć jak zwykłe mielone- niespiesznie, do zrumienienia. `Uwaga: większe kotlety mogą napuchnąć i się rozwarstwić.
Smacznego :)