Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są przepyszne a przyprawy podkreślają najlepszy smak bobu.
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 1531
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 6387
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 7731
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 24180
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 4433
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 1531
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 6387
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 7731
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 24180
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 4433
Składniki
Miałam mrożony ugotowany i obrany bób. To samo można zrobić z mrożonki- ugotować i obrać. Bób najlepiej rozdrobnić widelcem aby pozostały grudki.
A teraz już wystarcza tradycyjne dodatki jak do kotletów warzywnych czy mięsnych. Kumin i czosnek podkreśla głębie smaku, kolendra dodaje cytrusowej nuty, chili ostrości, natka kolendry jak do falafla(miałam mrożoną). Trzeba uformować niewielkie kotleciki, obtoczyć je w bułce i usmażyć jak zwykłe mielone- niespiesznie, do zrumienienia. `Uwaga: większe kotlety mogą napuchnąć i się rozwarstwić.
Smacznego :)