Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są przepyszne a przyprawy podkreślają najlepszy smak bobu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11820
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1291
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12467
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3398
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11820
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1291
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12467
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3398
Składniki
Miałam mrożony ugotowany i obrany bób. To samo można zrobić z mrożonki- ugotować i obrać. Bób najlepiej rozdrobnić widelcem aby pozostały grudki.
A teraz już wystarcza tradycyjne dodatki jak do kotletów warzywnych czy mięsnych. Kumin i czosnek podkreśla głębie smaku, kolendra dodaje cytrusowej nuty, chili ostrości, natka kolendry jak do falafla(miałam mrożoną). Trzeba uformować niewielkie kotleciki, obtoczyć je w bułce i usmażyć jak zwykłe mielone- niespiesznie, do zrumienienia. `Uwaga: większe kotlety mogą napuchnąć i się rozwarstwić.
Smacznego :)