Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywne kotlety są smaczne,m zdrowe i proste w przygotowaniu. Polecam ;)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Składniki
Umyte różyczki brokuła wrzucić do osolonego wrzątku na ok. 8-10 min. potem odcedzić, przelać zimną wodą i ostudzić. Następnie albo widelcem rozgnieść albo blenderem zmiksować (ja wybrałam tę drugą opcję). Do zmiksowanego brokuła dodać jaja, starty ser, bułkę tartą i przyprawy i całość dokładnie połączyć.
Formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Można podawać np. z sosem czosnkowym. Smacznego!