Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jarskie pyszności!
ręcznik papierowy
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10266
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 89
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 75
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 851
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 496
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10266
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 89
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 75
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 851
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 496
Składniki
Z nadmiaru ugotowanej fasolki szparagowej można przygotować kotlety jako przekąskę. Trzeba ją posiekać lub zmielić na grubym oczku. Kasza manna jest jako wypełniacz, bułka tarta jako zagęstnik. Ser żółty i przyprawy podbija smak fasolki. Masę się wyrabia i zostawia do stężenia, zawsze można dosypać bułki tartej. Uformowane kotlety obtacza się jeszcze w bułce tartej i smaży na rumiano. Kotlety najlepiej odłożyć na ręcznik papierowy dla pozbycia się nadmiaru tłuszczu.
Smacznego :)