Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste , szybkie i smaczne kotleciki z kapusty białej i pieczarek. Na pewno takie kotleciki posmakują dużym i małym łasuchom.
garnek , sitko, maszynka do mielenia, patelnia, nóż,
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 258
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1076
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 258
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1076
Składniki
Kapustę obieramy z brzydkich liści, następnie kroimy w ćwiartki. Gotujemy w gorącej wodzie z dodatkiem soli i odrobiną cukru około 15 minut (kapusta ma być nie całkiem miękka). Odcedzamy na sicie, a następnie odciskamy z nadmiaru wody. Natomiast pieczarki czyścimy, obieramy, kroimy w plasterki i przesmażamy na maśle z pokrojoną w kostkę cebulą. Odciśniętą kapustę i podsmażone pieczarki mielimy w maszynce, dodając jajko, natkę pietruszki, kaszę manną , dokładnie wyrabiamy na kleistą masę. Do smaku przyprawiamy solą i pieprzem. Ponownie mieszamy, a następnie formujemy kotlety, które obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju z obu stron. Podajemy z kaszą.