Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste , szybkie i smaczne kotleciki z kapusty białej i pieczarek. Na pewno takie kotleciki posmakują dużym i małym łasuchom.
garnek , sitko, maszynka do mielenia, patelnia, nóż,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28185
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28185
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Składniki
Kapustę obieramy z brzydkich liści, następnie kroimy w ćwiartki. Gotujemy w gorącej wodzie z dodatkiem soli i odrobiną cukru około 15 minut (kapusta ma być nie całkiem miękka). Odcedzamy na sicie, a następnie odciskamy z nadmiaru wody. Natomiast pieczarki czyścimy, obieramy, kroimy w plasterki i przesmażamy na maśle z pokrojoną w kostkę cebulą. Odciśniętą kapustę i podsmażone pieczarki mielimy w maszynce, dodając jajko, natkę pietruszki, kaszę manną , dokładnie wyrabiamy na kleistą masę. Do smaku przyprawiamy solą i pieprzem. Ponownie mieszamy, a następnie formujemy kotlety, które obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju z obu stron. Podajemy z kaszą.