Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki z kaszy jaglanej i buraka to pyszna i zdrowa przekąska lub danie główne, które można przygotować w prosty sposób w piekarniku, bez konieczności smażenia w głębokim oleju. Kasza jaglana jest bogata w białko roślinne oraz w składniki mineralne. Kotleciki z kaszy jaglanej i buraka można podać z ulubionymi dodatkami, takimi jak sałatka, dip lub sos.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 75
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 43
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 35
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 75
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 43
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 35
Składniki
Aby przygotować danie, należy ugotować kaszę jaglaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na 1 łyżce oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć jeszcze przez około minutę co chwilę mieszając. Następnie należy zetrzeć buraki na tarce o grubych oczkach i dodać czosnek oraz cebulę. Słonecznik uprażyć na suchej patelni, a następnie dodać do buraków. Do masy należy dodać także mąkę, olej, tahinę (jeśli ją mamy) oraz pozostałe przyprawy. Na koniec dodać lekko ostudzoną kaszę i ewentualnie doprawić solą oraz pieprzem. Z masy należy formować kotleciki o grubości około 1,5-2 cm i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Należy piec w nagrzanym do 180°C piekarniku przez około 20-25 minut. Po upieczeniu danie jest gotowe do spożycia. Smacznego!