Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki z kaszy jaglanej i buraka to pyszna i zdrowa przekąska lub danie główne, które można przygotować w prosty sposób w piekarniku, bez konieczności smażenia w głębokim oleju. Kasza jaglana jest bogata w białko roślinne oraz w składniki mineralne. Kotleciki z kaszy jaglanej i buraka można podać z ulubionymi dodatkami, takimi jak sałatka, dip lub sos.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19837
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6891
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242788
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19837
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6891
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242788
Składniki
Aby przygotować danie, należy ugotować kaszę jaglaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na 1 łyżce oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć jeszcze przez około minutę co chwilę mieszając. Następnie należy zetrzeć buraki na tarce o grubych oczkach i dodać czosnek oraz cebulę. Słonecznik uprażyć na suchej patelni, a następnie dodać do buraków. Do masy należy dodać także mąkę, olej, tahinę (jeśli ją mamy) oraz pozostałe przyprawy. Na koniec dodać lekko ostudzoną kaszę i ewentualnie doprawić solą oraz pieprzem. Z masy należy formować kotleciki o grubości około 1,5-2 cm i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Należy piec w nagrzanym do 180°C piekarniku przez około 20-25 minut. Po upieczeniu danie jest gotowe do spożycia. Smacznego!