Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, wartościowa przekąska. Podane z ziemniakami, kaszą czy ryżem mogą być daniem obiadowym. Z podanych proporcji powinno wyjść 7-8 kotletów.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 391
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 391
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Ugotować komosę w lekko osolonej wodzie około 20 minut. Odcedzić wodę. Komosę ostudzić. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Cebulę pokroić i zeszklić razem z przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Ostudzić. Dodać do komosy. Dodać jajka, przyprawy, pokrojony koperek i otręby. Wyrobić masę. Formować kotleciki. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron.