Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
blender z kielichem miksujacym
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2811
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6449
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2811
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6449
Składniki
Soczewicę gotuje się do miękkości w osolonej wodzie. Należy ją dobrze odsączyć. Do kielicha blendującego trzeba dodać składniki i je zmielić na nie całkiem gładką masę. Masę się odstawia, jeśli jest zbyt rzadka trzeba dodać bułki tartej. Kotleciki obtacza się jeszcze w bułce i sezamie i smaży na rumiano. ` Jeśli dalej jest problem z masą, jak to z warzywnymi kotletami bywa, uformowane kotlety można panierować jak schabowe: w mące, jaju i bułce.
Smacznego :)