Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
blender z kielichem miksujacym
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1200
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 917
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 504
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1200
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 917
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 504
Składniki
Soczewicę gotuje się do miękkości w osolonej wodzie. Należy ją dobrze odsączyć. Do kielicha blendującego trzeba dodać składniki i je zmielić na nie całkiem gładką masę. Masę się odstawia, jeśli jest zbyt rzadka trzeba dodać bułki tartej. Kotleciki obtacza się jeszcze w bułce i sezamie i smaży na rumiano. ` Jeśli dalej jest problem z masą, jak to z warzywnymi kotletami bywa, uformowane kotlety można panierować jak schabowe: w mące, jaju i bułce.
Smacznego :)