Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
blender z kielichem miksujacym
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3845
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 274
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 429
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3845
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 274
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 429
Składniki
Soczewicę gotuje się do miękkości w osolonej wodzie. Należy ją dobrze odsączyć. Do kielicha blendującego trzeba dodać składniki i je zmielić na nie całkiem gładką masę. Masę się odstawia, jeśli jest zbyt rzadka trzeba dodać bułki tartej. Kotleciki obtacza się jeszcze w bułce i sezamie i smaży na rumiano. ` Jeśli dalej jest problem z masą, jak to z warzywnymi kotletami bywa, uformowane kotlety można panierować jak schabowe: w mące, jaju i bułce.
Smacznego :)