Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
blender z kielichem miksujacym
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11112
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1192
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11692
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1146
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11112
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1192
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11692
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1146
Składniki
Soczewicę gotuje się do miękkości w osolonej wodzie. Należy ją dobrze odsączyć. Do kielicha blendującego trzeba dodać składniki i je zmielić na nie całkiem gładką masę. Masę się odstawia, jeśli jest zbyt rzadka trzeba dodać bułki tartej. Kotleciki obtacza się jeszcze w bułce i sezamie i smaży na rumiano. ` Jeśli dalej jest problem z masą, jak to z warzywnymi kotletami bywa, uformowane kotlety można panierować jak schabowe: w mące, jaju i bułce.
Smacznego :)