Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
blender z kielichem miksujacym
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4015
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29428
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 179
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18864
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 794
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4015
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29428
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 179
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18864
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 794
Składniki
Soczewicę gotuje się do miękkości w osolonej wodzie. Należy ją dobrze odsączyć. Do kielicha blendującego trzeba dodać składniki i je zmielić na nie całkiem gładką masę. Masę się odstawia, jeśli jest zbyt rzadka trzeba dodać bułki tartej. Kotleciki obtacza się jeszcze w bułce i sezamie i smaży na rumiano. ` Jeśli dalej jest problem z masą, jak to z warzywnymi kotletami bywa, uformowane kotlety można panierować jak schabowe: w mące, jaju i bułce.
Smacznego :)