Do góry

Przekąski Przepis na:

Kozi ser w migdałach

Kozi ser w migdałach

Autor:

Przepisów i artykułów: 862 Ocena: 16497

Dodano:

Odsłon: 3632

Pyszna przekąska

Składniki

  • 2 roladki z sera koziego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • 100 g płatków migdałowych
  • 3/4 szklanki dżemu z czerwonej porzeczki
  • 4 łyżki białego wina
  • szczypta cukru
  • 3 łyżki klarowanego masła
  • 5 łyżek oliwy
  • owoc granatu
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ser pokroiłem na porcje. Oprószyłem mąką, panierowałem w jajkach i płatkach migdałowych.

    Na patelni rozgrzałem masło razem z oliwą. Smażyłem ser na średnim ogniu z każdej strony.

    Sos : dżem przetarłem przez sitko, połączyłem z winem i cukrem. Zagotowałem.

    Serek polałem ciepłym sosem, posypałem pestkami granatu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń