Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wymagają smażenia w głębokim tłuszczu.
patelnia i nóż
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 15
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 350
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 372
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 396
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 145
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 15
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 350
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 372
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 396
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 145
Składniki
Z tub trzeba zdjąć tak zwaną folię. Wtedy kalmary nie będą się "ciągnąć".
Pokrojone w krażki kalmary panieruje się tak jak kotlety schabowe, w mące, roztrzepanym jaju i w bułce tartej. Smaży się krótko, na dosyć wysokim ogniu, do zrumienienia. Kalmar momentalnie dojdzie i będzie mięciutki.
Smacznego :)