Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wymagają smażenia w głębokim tłuszczu.
patelnia i nóż
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16091
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4891
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16091
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4891
Składniki
Z tub trzeba zdjąć tak zwaną folię. Wtedy kalmary nie będą się "ciągnąć".
Pokrojone w krażki kalmary panieruje się tak jak kotlety schabowe, w mące, roztrzepanym jaju i w bułce tartej. Smaży się krótko, na dosyć wysokim ogniu, do zrumienienia. Kalmar momentalnie dojdzie i będzie mięciutki.
Smacznego :)