Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wymagają smażenia w głębokim tłuszczu.
patelnia i nóż
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 868
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2740
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3202
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 868
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2740
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3202
Składniki
Z tub trzeba zdjąć tak zwaną folię. Wtedy kalmary nie będą się "ciągnąć".
Pokrojone w krażki kalmary panieruje się tak jak kotlety schabowe, w mące, roztrzepanym jaju i w bułce tartej. Smaży się krótko, na dosyć wysokim ogniu, do zrumienienia. Kalmar momentalnie dojdzie i będzie mięciutki.
Smacznego :)