Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wymagają smażenia w głębokim tłuszczu.
patelnia i nóż
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5380
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1727
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5273
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1775
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5380
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1727
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5273
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1775
Składniki
Z tub trzeba zdjąć tak zwaną folię. Wtedy kalmary nie będą się "ciągnąć".
Pokrojone w krażki kalmary panieruje się tak jak kotlety schabowe, w mące, roztrzepanym jaju i w bułce tartej. Smaży się krótko, na dosyć wysokim ogniu, do zrumienienia. Kalmar momentalnie dojdzie i będzie mięciutki.
Smacznego :)