Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wymagają smażenia w głębokim tłuszczu.
patelnia i nóż
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117810
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8270
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3074
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1971
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1468
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117810
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8270
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3074
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1971
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1468
Składniki
Z tub trzeba zdjąć tak zwaną folię. Wtedy kalmary nie będą się "ciągnąć".
Pokrojone w krażki kalmary panieruje się tak jak kotlety schabowe, w mące, roztrzepanym jaju i w bułce tartej. Smaży się krótko, na dosyć wysokim ogniu, do zrumienienia. Kalmar momentalnie dojdzie i będzie mięciutki.
Smacznego :)