Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebiańsko pyszny czekoladowy krem, z dodatkiem gorzkiej czekolady o wysokiej zawartości kakao dostarczy dużo energii potrzebnej do wakacyjnych szaleństw.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1209
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 327
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1209
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 327
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, czekamy aż się przestudzi. Pokruszoną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy cukier i śmietankę. Podgrzewamy, aż czekolada i cukier się rozpuszczą, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Czekoladę zdejmujemy z ognia i dodajemy żelatynę, dokładnie mieszamy. Gdy masa nieco przestygnie dodajemy maliny. Krem czekoladowy przelewamy na miseczek lub pucharków i studzimy i chłodzimy w lodówce przez kilka godzin (najlepiej noc). Zamiast malin można użyć innych sezonowych owoców - truskawek, wiśni, czereśni, borówek.