Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebiańsko pyszny czekoladowy krem, z dodatkiem gorzkiej czekolady o wysokiej zawartości kakao dostarczy dużo energii potrzebnej do wakacyjnych szaleństw.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 452
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16672
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 344
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 452
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16672
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 344
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, czekamy aż się przestudzi. Pokruszoną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy cukier i śmietankę. Podgrzewamy, aż czekolada i cukier się rozpuszczą, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Czekoladę zdejmujemy z ognia i dodajemy żelatynę, dokładnie mieszamy. Gdy masa nieco przestygnie dodajemy maliny. Krem czekoladowy przelewamy na miseczek lub pucharków i studzimy i chłodzimy w lodówce przez kilka godzin (najlepiej noc). Zamiast malin można użyć innych sezonowych owoców - truskawek, wiśni, czereśni, borówek.