Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebiańsko pyszny czekoladowy krem, z dodatkiem gorzkiej czekolady o wysokiej zawartości kakao dostarczy dużo energii potrzebnej do wakacyjnych szaleństw.
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 268
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 160
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 268
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 160
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, czekamy aż się przestudzi. Pokruszoną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy cukier i śmietankę. Podgrzewamy, aż czekolada i cukier się rozpuszczą, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Czekoladę zdejmujemy z ognia i dodajemy żelatynę, dokładnie mieszamy. Gdy masa nieco przestygnie dodajemy maliny. Krem czekoladowy przelewamy na miseczek lub pucharków i studzimy i chłodzimy w lodówce przez kilka godzin (najlepiej noc). Zamiast malin można użyć innych sezonowych owoców - truskawek, wiśni, czereśni, borówek.