Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 345
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 345
Składniki
Żółtka zmiksuj z dwiema łyżkami brązowego cukru na kogel-mogel.
Dodaj jogurt i mieszaj, aż całość stanie się jednolita.
Mąkę połącz z masłem, 1 łyżką brązowego cukru oraz cynamonem w jednolitą masę i całość zagnieć.
Tak powstałą kruszonkę, wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 175°C przez 10 minut.
Do szklanki przełóż warstwami krem, owoce oraz 50 g kruszonki.