Do góry

Przekąski Przepis na:

Krem jogurtowy z owocami leśnymi i kruszonką cynamonową

Krem jogurtowy z owocami leśnymi i kruszonką cynamonową

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 98

Dodano:

Odsłon: 690

Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"

Składniki

  • 2 żółtka
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 10 malin
  • 10 jeżyn
  • 20 borówek
  • czubata łyżka masła
  • łyżka mąki
  • szczypta cynamonu
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krem jogurtowy z owocami leśnymi i kruszonką cynamonową

Przygotowanie

  1. Żółtka zmiksuj z dwiema łyżkami brązowego cukru na kogel-mogel.

  2. Dodaj jogurt i mieszaj, aż całość stanie się jednolita.

  3. Mąkę połącz z masłem, 1 łyżką brązowego cukru oraz cynamonem w jednolitą masę i całość zagnieć.

  4. Tak powstałą kruszonkę, wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 175°C przez 10 minut.

  5. Do szklanki przełóż warstwami krem, owoce oraz 50 g kruszonki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń