Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny krem o bogatym smaku, jeden z lepszych jakie jadłam....
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4180
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 234
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 756
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3606
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 744
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4180
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 234
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 756
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3606
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 744
Składniki
Papryki umyć, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Skropić delitkatnie oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego to temperatury 180 stopni, piec około 20-30 minut (aż skórka zczernieje). Gorące, upieczone papryki przełożyć do foliowej torebki, zawinąć, pozostawić na około 10 minut. Papryki obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Cebulkę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, chilli przeciąć, wydrążyć nasionka, pokroić.
Na rozgrzaną oliwę wrzucić cebulkę, zeszklić, dodać czosnek i chilli, chwilę jeszcze smażyć. Dorzucić pokrojoną paprykę i pomidory razem z sokiem, chwilę dusić. Dolać bulion warzywny, gotować około 15 minut. Ewentualnie dosolić.Gotową zupkę zmiksować blenderem. Podawać z kleksem śmietanki i grzankami.
Zupa świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i zimno jako chłodnik.