Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa sycąca zupka o zaskakującym smaku
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 734
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 734
Składniki
Cebule i por pokroić na talarki, czosnek przecisnąć przez praskę.
Na średnio rozgrzanej pateni z oliwą zeszklić czosnek, cebulę i por.
Mieszankę lekko posolić, przykryć pokrywką i dusić ok. 30 min. Od czasu do czasu mieszając.
Po 30 minutach cebulę i pora posypać mąką, wymieszć i smażyć ok. dwóch minut, następnie zalać bulionem, gotować 15 min.
Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i kosteczką cebulową.
Gotową zupę zmiksować blenderem na jednolity krem.
Na suchej rozgrzanej patelni zrumienić na złoto pokrojony w kosteczkę chleb tostowy.
Ser camembert pokroić w kostkę.
Na dno bulionówki wrzucić kilka kostek camembert, zalać wrzącą zupą, posypać grzankami.
Smacznego.