Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa sycąca zupka o zaskakującym smaku
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19930
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 502
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 549
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6971
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243855
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19930
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 502
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 549
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6971
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243855
Składniki
Cebule i por pokroić na talarki, czosnek przecisnąć przez praskę.
Na średnio rozgrzanej pateni z oliwą zeszklić czosnek, cebulę i por.
Mieszankę lekko posolić, przykryć pokrywką i dusić ok. 30 min. Od czasu do czasu mieszając.
Po 30 minutach cebulę i pora posypać mąką, wymieszć i smażyć ok. dwóch minut, następnie zalać bulionem, gotować 15 min.
Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i kosteczką cebulową.
Gotową zupę zmiksować blenderem na jednolity krem.
Na suchej rozgrzanej patelni zrumienić na złoto pokrojony w kosteczkę chleb tostowy.
Ser camembert pokroić w kostkę.
Na dno bulionówki wrzucić kilka kostek camembert, zalać wrzącą zupą, posypać grzankami.
Smacznego.