Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa sycąca zupka o zaskakującym smaku
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17045
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2461
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4631
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1810
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17045
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2461
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4631
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1810
Składniki
Cebule i por pokroić na talarki, czosnek przecisnąć przez praskę.
Na średnio rozgrzanej pateni z oliwą zeszklić czosnek, cebulę i por.
Mieszankę lekko posolić, przykryć pokrywką i dusić ok. 30 min. Od czasu do czasu mieszając.
Po 30 minutach cebulę i pora posypać mąką, wymieszć i smażyć ok. dwóch minut, następnie zalać bulionem, gotować 15 min.
Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i kosteczką cebulową.
Gotową zupę zmiksować blenderem na jednolity krem.
Na suchej rozgrzanej patelni zrumienić na złoto pokrojony w kosteczkę chleb tostowy.
Ser camembert pokroić w kostkę.
Na dno bulionówki wrzucić kilka kostek camembert, zalać wrzącą zupą, posypać grzankami.
Smacznego.