Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa sycąca zupka o zaskakującym smaku
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10794
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1177
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11619
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 730
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10794
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1177
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11619
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 730
Składniki
Cebule i por pokroić na talarki, czosnek przecisnąć przez praskę.
Na średnio rozgrzanej pateni z oliwą zeszklić czosnek, cebulę i por.
Mieszankę lekko posolić, przykryć pokrywką i dusić ok. 30 min. Od czasu do czasu mieszając.
Po 30 minutach cebulę i pora posypać mąką, wymieszć i smażyć ok. dwóch minut, następnie zalać bulionem, gotować 15 min.
Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i kosteczką cebulową.
Gotową zupę zmiksować blenderem na jednolity krem.
Na suchej rozgrzanej patelni zrumienić na złoto pokrojony w kosteczkę chleb tostowy.
Ser camembert pokroić w kostkę.
Na dno bulionówki wrzucić kilka kostek camembert, zalać wrzącą zupą, posypać grzankami.
Smacznego.