Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2977
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 52
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 64
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2977
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 52
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 64
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Krewetki rozmrozić - najlepiej sparzyć wrzątkiem (można delikatnie posypać vegetą).
Czosnek kroimy w plasterki i delikatnie solimy, żeby puścił soki.
Bagietkę czosnkową podgrzać wg opisu na opakowaniu lub zwykłą bagietkę smarujemy masłem z wyciśniętym czosnkiem i koperkiem i podpiekamy.
Na mocno rozgrzanego woka lub patelnię wlewamy oliwę z oliwek.
Wrzucamy czosnek i krewetki.
Po kilku minutach podlewamy winem.
Poddusić ok 5 min.
Dodać masło - rozpuścić.
Na koniec dodać pokrojony koperek i wymieszać.
Podawać w naczyniu żaroodpornym, najlepiej na podgrzewaczu z pieczywem czosnkowym, sałatą z vinegrettem (w moich przepisach) lub zielonymi oliwkami.