Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki po hiszpańsku najlepiej smakują z tostami lub bagietką.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2821
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3298
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2821
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3298
Składniki
Najpierw robimy marynatę na krewetki, czyli mieszamy ze sobą oliwę z oliwek, paprykę, oregano, sól i pieprz. Do tego wrzucamy krewetki i marynujemy ok 30 minut. Wyjmujemy z marynaty i podsmażamy na maśle. Potem posypujemy jeszcze papryką, dodajemy posiekany czosnek i jeszcze chwilkę smażymy aż nie będą surowe. Całość jeszcze na ogniu polewamy vermutem i pietruszką, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Trzymamy na patelni jeszcze kilka minut zanim podamy danie na talerzu.