Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki po hiszpańsku najlepiej smakują z tostami lub bagietką.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10025
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9064
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6421
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10025
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9064
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6421
Składniki
Najpierw robimy marynatę na krewetki, czyli mieszamy ze sobą oliwę z oliwek, paprykę, oregano, sól i pieprz. Do tego wrzucamy krewetki i marynujemy ok 30 minut. Wyjmujemy z marynaty i podsmażamy na maśle. Potem posypujemy jeszcze papryką, dodajemy posiekany czosnek i jeszcze chwilkę smażymy aż nie będą surowe. Całość jeszcze na ogniu polewamy vermutem i pietruszką, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Trzymamy na patelni jeszcze kilka minut zanim podamy danie na talerzu.