Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki po hiszpańsku najlepiej smakują z tostami lub bagietką.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12365
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1394
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13253
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5531
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12365
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1394
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13253
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5531
Składniki
Najpierw robimy marynatę na krewetki, czyli mieszamy ze sobą oliwę z oliwek, paprykę, oregano, sól i pieprz. Do tego wrzucamy krewetki i marynujemy ok 30 minut. Wyjmujemy z marynaty i podsmażamy na maśle. Potem posypujemy jeszcze papryką, dodajemy posiekany czosnek i jeszcze chwilkę smażymy aż nie będą surowe. Całość jeszcze na ogniu polewamy vermutem i pietruszką, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Trzymamy na patelni jeszcze kilka minut zanim podamy danie na talerzu.