Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki po hiszpańsku najlepiej smakują z tostami lub bagietką.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 277
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 918
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49348
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1206
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 277
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 918
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49348
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1206
Składniki
Najpierw robimy marynatę na krewetki, czyli mieszamy ze sobą oliwę z oliwek, paprykę, oregano, sól i pieprz. Do tego wrzucamy krewetki i marynujemy ok 30 minut. Wyjmujemy z marynaty i podsmażamy na maśle. Potem posypujemy jeszcze papryką, dodajemy posiekany czosnek i jeszcze chwilkę smażymy aż nie będą surowe. Całość jeszcze na ogniu polewamy vermutem i pietruszką, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Trzymamy na patelni jeszcze kilka minut zanim podamy danie na talerzu.