Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki na chrupiącą z salsą z warzyw
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 628
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2809
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 925
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1676
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14549
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 628
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2809
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 925
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1676
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14549
Składniki
Warto dodać : - sok z cytryny - świeży szczypiorek 1. Krewetki oczyszczamy i panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku, na koniec w bułce tartej wraz z cukrem i chilli w proszku. 2. W międzyczasie przygotowujemy salsę - wszystkie warzywa kroimy na drobną kostkę i dodajemy łyżkę miodu i pół małej łyżeczki rozmarynu. 3. Krewetki smażymy na mocno rozgrzanej patelni z 2 łyżkami oleju , z każdej strony po 2-3 minuty. 4. Salsę podgrzewamy w garnuszku aż do całkowitego rozpuszczenia się miodu ( ok. 2-3 minuty) I podajemy..... Smacznego :) P.S. Dla fanów koziego sera - w tej samej panierce możemy obtoczyć kozi ser i w ten sam sposób usmażyć go na patelni - do smażenia najlepiej nadaje się ser twardy , lub taki ze skórką po boku.