Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki na chrupiącą z salsą z warzyw
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 57
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 584
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2015
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4012
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 57
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 584
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2015
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4012
Składniki
Warto dodać : - sok z cytryny - świeży szczypiorek 1. Krewetki oczyszczamy i panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku, na koniec w bułce tartej wraz z cukrem i chilli w proszku. 2. W międzyczasie przygotowujemy salsę - wszystkie warzywa kroimy na drobną kostkę i dodajemy łyżkę miodu i pół małej łyżeczki rozmarynu. 3. Krewetki smażymy na mocno rozgrzanej patelni z 2 łyżkami oleju , z każdej strony po 2-3 minuty. 4. Salsę podgrzewamy w garnuszku aż do całkowitego rozpuszczenia się miodu ( ok. 2-3 minuty) I podajemy..... Smacznego :) P.S. Dla fanów koziego sera - w tej samej panierce możemy obtoczyć kozi ser i w ten sam sposób usmażyć go na patelni - do smażenia najlepiej nadaje się ser twardy , lub taki ze skórką po boku.