Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki na chrupiącą z salsą z warzyw
Warto dodać :
- sok z cytryny
- świeży szczypiorek
1. Krewetki oczyszczamy i panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku, na koniec w bułce tartej wraz z cukrem i chilli w proszku.
2. W międzyczasie przygotowujemy salsę - wszystkie warzywa kroimy na drobną kostkę i dodajemy łyżkę miodu i pół małej łyżeczki rozmarynu.
3. Krewetki smażymy na mocno rozgrzanej patelni z 2 łyżkami oleju , z każdej strony po 2-3 minuty.
4. Salsę podgrzewamy w garnuszku aż do całkowitego rozpuszczenia się miodu ( ok. 2-3 minuty)
I podajemy.....
Smacznego :)
P.S. Dla fanów koziego sera - w tej samej panierce możemy obtoczyć kozi ser i w ten sam sposób usmażyć go na patelni - do smażenia najlepiej nadaje się ser twardy , lub taki ze skórką po boku.
Deser przygotowany do popołudniowej kawusi. Deser bardzo prosty w przygotowan...
Odsłon: 67
Nie powiem nic nowego, że domowe najlepsze. Takie mięsko jest pyszne. Dobrze...
Odsłon: 1377
Pyszna propozycja taniego dania obiadowego z resztek mięsa pozostałych z nied...
Odsłon: 89
Deser przygotowany do popołudniowej kawusi. Deser bardzo prosty w przygotowan...
Odsłon: 67
Nie powiem nic nowego, że domowe najlepsze. Takie mięsko jest pyszne. Dobrze...
Odsłon: 1377
Pyszna propozycja taniego dania obiadowego z resztek mięsa pozostałych z nied...
Odsłon: 89
Składniki
Warto dodać : - sok z cytryny - świeży szczypiorek 1. Krewetki oczyszczamy i panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku, na koniec w bułce tartej wraz z cukrem i chilli w proszku. 2. W międzyczasie przygotowujemy salsę - wszystkie warzywa kroimy na drobną kostkę i dodajemy łyżkę miodu i pół małej łyżeczki rozmarynu. 3. Krewetki smażymy na mocno rozgrzanej patelni z 2 łyżkami oleju , z każdej strony po 2-3 minuty. 4. Salsę podgrzewamy w garnuszku aż do całkowitego rozpuszczenia się miodu ( ok. 2-3 minuty) I podajemy..... Smacznego :) P.S. Dla fanów koziego sera - w tej samej panierce możemy obtoczyć kozi ser i w ten sam sposób usmażyć go na patelni - do smażenia najlepiej nadaje się ser twardy , lub taki ze skórką po boku.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Faszerowane pomidory
Przekąski
Faszerowane pomidory
Przekąski
Placki z cukinii
Przekąski
Mini pizze z oregano
Faszerowane pomidory
Polecam bardzo smacznie nafaszerowane pomidory. Pomidory ślicznie prezentują...
Odsłon: 19
Faszerowane pomidory
Faszerowane pomidory to propozycja, która idealnie sprawdzi się na śniadanie....
Odsłon: 452