Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Potrawa nadaje się na kolację ,jak i na przekąskę z ciepłą ,ziołową bagietką.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15775
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4762
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 457
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15775
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4762
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 457
Składniki
Krewetki rozmroziłem i osączyłem. Wypestkowane chili , czosnek i szalotki posiekałem. Podsmażyłem na gorącej oliwie. Dolałem zagęszczony sos pomidorowy , bulion i wino , sok wyciśnięty z pomarańczy , skórkę otartą z jej połowy oraz ok. łyżeczki cukru i po szczypcie soli i pieprzu. Gotowałem ok. 10 minut. Dodałem krewetki i przekrojone na połówki pomidorki. Dusiłem pod przykryciem , na minimalnym ogniu około 5 minut. Przyprawiłem do smaku , posypałem posiekaną pietruszką.