Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Potrawa nadaje się na kolację ,jak i na przekąskę z ciepłą ,ziołową bagietką.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 446
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 505
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10087
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2261
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9934
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 446
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 505
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10087
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2261
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9934
Składniki
Krewetki rozmroziłem i osączyłem. Wypestkowane chili , czosnek i szalotki posiekałem. Podsmażyłem na gorącej oliwie. Dolałem zagęszczony sos pomidorowy , bulion i wino , sok wyciśnięty z pomarańczy , skórkę otartą z jej połowy oraz ok. łyżeczki cukru i po szczypcie soli i pieprzu. Gotowałem ok. 10 minut. Dodałem krewetki i przekrojone na połówki pomidorki. Dusiłem pod przykryciem , na minimalnym ogniu około 5 minut. Przyprawiłem do smaku , posypałem posiekaną pietruszką.