Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Potrawa nadaje się na kolację ,jak i na przekąskę z ciepłą ,ziołową bagietką.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 52
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 578
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2014
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4010
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 52
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 578
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2014
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4010
Składniki
Krewetki rozmroziłem i osączyłem. Wypestkowane chili , czosnek i szalotki posiekałem. Podsmażyłem na gorącej oliwie. Dolałem zagęszczony sos pomidorowy , bulion i wino , sok wyciśnięty z pomarańczy , skórkę otartą z jej połowy oraz ok. łyżeczki cukru i po szczypcie soli i pieprzu. Gotowałem ok. 10 minut. Dodałem krewetki i przekrojone na połówki pomidorki. Dusiłem pod przykryciem , na minimalnym ogniu około 5 minut. Przyprawiłem do smaku , posypałem posiekaną pietruszką.