Do góry

Przekąski Przepis na:

Krewetki w sosie czosnkowo-pietruszkowym

Krewetki w sosie czosnkowo-pietruszkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 316

Dodano:

Odsłon: 8627

Szybkie danie na ciepło.

Składniki

  • krewetki, 1 kg
  • śmietana 36%, 0,5 litra
  • nać pietruszki, duży pęczek
  • czosnek, 2 ząbki
  • papryczka chili (marynowana lub suszona), 2 szt.
  • sól, do smaku
  • pieprz, do smaku
  • masło, kawałek
  • białe wino, ok. 0,5 kieliszka
5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Krewetki w sosie czosnkowo-pietruszkowym

Przygotowanie

  1. Na maśle przesmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną pietruszkę i papryczkę chili. Dolać słodką śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem. Sos gotować chwilę na wolnym ogniu, mieszając. Dodać białe wino i jeszcze chwilę gotować, aż nieco zgęstnieje. Do tak powstałej bazy dodać obrane krewetki na ok. 3 minuty - zdjąć z ognia, gdy będą różowe. Podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami z masłem czosnkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Magda_lena 20 listopada 2012 Warto spróbować..... krewetki są pyszne :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetta73 18 listopada 2012 doskonaly przepis,robie bardzo podobnie(dodaje sok z cytryny)wszystkim bardzo smakuje :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń