Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie na ciepło.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Na maśle przesmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną pietruszkę i papryczkę chili. Dolać słodką śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem. Sos gotować chwilę na wolnym ogniu, mieszając. Dodać białe wino i jeszcze chwilę gotować, aż nieco zgęstnieje. Do tak powstałej bazy dodać obrane krewetki na ok. 3 minuty - zdjąć z ognia, gdy będą różowe. Podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami z masłem czosnkowym.