Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie na ciepło.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1277
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1277
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Na maśle przesmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną pietruszkę i papryczkę chili. Dolać słodką śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem. Sos gotować chwilę na wolnym ogniu, mieszając. Dodać białe wino i jeszcze chwilę gotować, aż nieco zgęstnieje. Do tak powstałej bazy dodać obrane krewetki na ok. 3 minuty - zdjąć z ognia, gdy będą różowe. Podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami z masłem czosnkowym.