Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 37
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2501
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 37
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2501
Składniki
Krewetki podsmażamy na ok. łyżce oliwy (ok.3 min) lub gotujemy we wrzącej wodzie (3 min).
W miseczce mieszamy majonez z ketchupem, winem, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem do smaku.
Ugotowane/usmażone krewetki dodajemy do sosu, mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia.
Przekładamy do salaterki/ kieliszka. Dekorujemy. Podajemy z kromką ciabatty bądź bagietki. Możemy podczas jedzenia skropić odrobiną cytryny.
Smacznego!