Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 10
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 24
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2037
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 29
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 10
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 24
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2037
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 29
Składniki
Krewetki podsmażamy na ok. łyżce oliwy (ok.3 min) lub gotujemy we wrzącej wodzie (3 min).
W miseczce mieszamy majonez z ketchupem, winem, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem do smaku.
Ugotowane/usmażone krewetki dodajemy do sosu, mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia.
Przekładamy do salaterki/ kieliszka. Dekorujemy. Podajemy z kromką ciabatty bądź bagietki. Możemy podczas jedzenia skropić odrobiną cytryny.
Smacznego!