Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 111
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 248
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 91
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 111
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 248
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 91
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Składniki
Krewetki podsmażamy na ok. łyżce oliwy (ok.3 min) lub gotujemy we wrzącej wodzie (3 min).
W miseczce mieszamy majonez z ketchupem, winem, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem do smaku.
Ugotowane/usmażone krewetki dodajemy do sosu, mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia.
Przekładamy do salaterki/ kieliszka. Dekorujemy. Podajemy z kromką ciabatty bądź bagietki. Możemy podczas jedzenia skropić odrobiną cytryny.
Smacznego!