Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne krewetki w sosie śmietanowym
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 3056
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 4706
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 396
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 257
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 419
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 3056
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 4706
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 396
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 257
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 419
Składniki
Na oliwie lekko dusicie czosnek, imbir i siekane chili. Dorzucacie świeże lub rozmrożone krewetki i mieszacie by przyprawy lekko je “oblepiły”. Po kilku chwilach dolewacie wino i dusicie krewetki. Po kolejnych 5 minutach dodajcie śmietanę, pamiętając by ją zahartować gorącym sosem. Po kolejnych kilku minutach potrawa jest gotowa. Podając posypcie wszystko natką pietruszki i świeżo mielonym pieprzem. Podawajcie z pieczywem które można maczać w sosie