Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne krewetki w sosie śmietanowym
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 55
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4306
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2588
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 55
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4306
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2588
Składniki
Na oliwie lekko dusicie czosnek, imbir i siekane chili. Dorzucacie świeże lub rozmrożone krewetki i mieszacie by przyprawy lekko je “oblepiły”. Po kilku chwilach dolewacie wino i dusicie krewetki. Po kolejnych 5 minutach dodajcie śmietanę, pamiętając by ją zahartować gorącym sosem. Po kolejnych kilku minutach potrawa jest gotowa. Podając posypcie wszystko natką pietruszki i świeżo mielonym pieprzem. Podawajcie z pieczywem które można maczać w sosie