Do góry

Przekąski Przepis na:

Krewetki w sosie śmietanowym

Krewetki w sosie śmietanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 7

Dodano:

Odsłon: 2771

Pyszne krewetki w sosie śmietanowym

Składniki

  • pół kilograma krewetek świeżych lub mrożonych (porcja na 2 osoby) – pół szklanki śmietany – pół szklanki białego wina (takiego
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na oliwie lekko dusicie czosnek, imbir i siekane chili. Dorzucacie świeże lub rozmrożone krewetki i mieszacie by przyprawy lekko je “oblepiły”.
    Po kilku chwilach dolewacie wino i dusicie krewetki. Po kolejnych 5 minutach dodajcie śmietanę, pamiętając by ją zahartować gorącym sosem. Po kolejnych kilku minutach potrawa jest gotowa.
    Podając posypcie wszystko natką pietruszki i świeżo mielonym pieprzem. Podawajcie z pieczywem które można maczać w sosie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń