Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna domowa bagietka, krewetki z chili, czosnkiem, natką pietruszki w maślanym sosie skropione sokiem z cytryny... rozkosz dla podniebienia. Polecam :-)
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 253
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 416
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 791
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 253
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 416
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 791
Składniki
1. Mrożone krewetki włóż do miski, wlej letnią wodę i rozmroź. 2. Nieobrane krewetki obierz z pancerzy. 3. Nieoczyszczone krewetki natnij lekko nożem wzdłuż tułowia i usuń czarne jelito. 4. Tak przygotowane krewetki opłucz i dokładnie osusz. 5. Do miski włóż pastę chilli, czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki około 3/4 pęczka. 6. Wymieszaj i dodaj krewetki. 7. Na patelni grillowej podgrzej masło. 8. Włóż krewetki i smaż przez minutę z jednej strony. 9. Krewetki przewróć na drugą stronę i smaż przez kolejną minutę. 10. Przewrócić krewetki rozcięciem do dołu i smaż jeszcze przez pół minuty. 11. Na koniec dodaj sól i pozostałą część natki pietruszki, 12. Podawaj z kawałkami bagietki i cząstkami cytryny. 13. Smacznego.