Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne krokiety,inne od tradycyjnych.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4088
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11197
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6435
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5444
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13432
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5195
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4088
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11197
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6435
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5444
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13432
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5195
Składniki
Przepisu na naleśniki nie dodaję ponieważ każdy ma swój własny sprawdzony.
Wykonanie farszu: parówki pokroić w drobną kostkę,cebulę także pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać ok 3 łyżki oleju wrzucić cebulę,zeszklić i dorzucić parówki,razem wszystko smażyć ok 5 minut,następnie dodać sól ,pieprz i zioła prowansalskie.Podsmażyć chwilkę i dodać koncentrat pomidorowy. Farsz przestudzić. Ser żółty pokroić w słupki.
Na każdy naleśnik nakładamy farsz,na farsz nakładamy kawałek sera żółtego i zawijamy jak tradycyjnego krokieta.
Każdego krokieta obtaczamy w jajku i bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obu stron.Smacznego!!