Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak sama nazwa wskazuje jest to danie typowo warzywne a co z tym idzie to też zdrowe. Proste w wykonaniu a co najważniejsze to mi bardzo smakowało. Można je spożywać ciepłe oraz zimne.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 67
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 472
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1390
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1872
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 67
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 472
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1390
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1872
Składniki
Szykujemy naleśniki. Ja nie piszę jak bo każdy ma swój sposób na ich wykonanie. Następnie pokroiłem drobno cebulę i czosnek. Zacząłem to rumienić na tłuszczu. W między czasie pokroiłem w kostkę pieczarki oraz paprykę. ( uprzednio wymyte i oczyszczone).Kiedy cebula i czosnek nam się zeszklił do dodaję pieczarki oraz paprykę i duszę do miękkości pod przykryciem. Gdy jarzyny są już miękkie to odkrywam i przyprawiam pozostawiając na ogniu do odparowania wody. Ściągam z patelni i odstawiam do wystudzenia. Ryż gotuję na sypko z małą ilością masła i wodzie lekko osolonej. Po ugotowaniu też odstawiam do ostudzenia. Kiedy składniki nam ostygną to je razem mieszam oraz sprawdzam czy nie brakuje jakiś przypraw. Tak gotowy farsz układam na naleśniki i zawijam. Otaczam w rozbitym jajku a następnie w bułce tartej i smażę na rozgrzanym tłuszczu z obu stron aż nam się ładnie zarumienią. SMACZNEGO.......