Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne krokiety.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 225
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 225
Składniki
Naleśniki: 1. Jajko roztrzepać z solą, dodać mleko, wodę i ciągle mieszając dodawać stopniowo mąkę. Mieszać do momentu, aż znikną grudki. 2. Na patelnie wylać olej i rozgrzać go a następnie zlać na spodeczek. Patelnię smarować rozgrzanym olejem (ja używam do tego pędzelka) i smażyć naleśniki. Gotowe naleśniki odkładać jeden na drugim dzięki czemu staną się jeszcze bardziej elastyczne.
Farsz: 1. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie wrzucić na patelnię lub do rondla na rozgrzaną wcześniej margarynę, doprawić nieco solą i podgrzewać aż woda odparuje. 2. Ser ścieramy na tej samej tarce i dodajemy do "odparowanych" pieczarek, a następnie dokładnie mieszamy.
Wykończenie: Na naleśniki nakładać łyżką farsz i zawijać. Zawinięte naleśniki obtoczyć w jaku i bułce tartej a następnie podsmażyć na patelni. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)