Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne krokiety.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 2777
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 198
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13347
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2637
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 2777
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 198
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13347
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2637
Składniki
Naleśniki: 1. Jajko roztrzepać z solą, dodać mleko, wodę i ciągle mieszając dodawać stopniowo mąkę. Mieszać do momentu, aż znikną grudki. 2. Na patelnie wylać olej i rozgrzać go a następnie zlać na spodeczek. Patelnię smarować rozgrzanym olejem (ja używam do tego pędzelka) i smażyć naleśniki. Gotowe naleśniki odkładać jeden na drugim dzięki czemu staną się jeszcze bardziej elastyczne.
Farsz: 1. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie wrzucić na patelnię lub do rondla na rozgrzaną wcześniej margarynę, doprawić nieco solą i podgrzewać aż woda odparuje. 2. Ser ścieramy na tej samej tarce i dodajemy do "odparowanych" pieczarek, a następnie dokładnie mieszamy.
Wykończenie: Na naleśniki nakładać łyżką farsz i zawijać. Zawinięte naleśniki obtoczyć w jaku i bułce tartej a następnie podsmażyć na patelni. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)