Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne krokiety.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
Naleśniki: 1. Jajko roztrzepać z solą, dodać mleko, wodę i ciągle mieszając dodawać stopniowo mąkę. Mieszać do momentu, aż znikną grudki. 2. Na patelnie wylać olej i rozgrzać go a następnie zlać na spodeczek. Patelnię smarować rozgrzanym olejem (ja używam do tego pędzelka) i smażyć naleśniki. Gotowe naleśniki odkładać jeden na drugim dzięki czemu staną się jeszcze bardziej elastyczne.
Farsz: 1. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie wrzucić na patelnię lub do rondla na rozgrzaną wcześniej margarynę, doprawić nieco solą i podgrzewać aż woda odparuje. 2. Ser ścieramy na tej samej tarce i dodajemy do "odparowanych" pieczarek, a następnie dokładnie mieszamy.
Wykończenie: Na naleśniki nakładać łyżką farsz i zawijać. Zawinięte naleśniki obtoczyć w jaku i bułce tartej a następnie podsmażyć na patelni. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)