Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis z małej ilości składników i łatwy w wykonaniu i bardzo smaczny polecam .
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 211
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 395
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 211
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 395
Składniki
Obieram i gotuję ziemniaki w lekko osolonej wodzie scedzam wodę po ugotowaniu i gniotę ziemniaki tłuczkiem do ziemniaków lub przez praskę
Gorące ziemniaki wykładam na wafle i rozsmarowuję po całości wafla. dla tego gorące ziemniaki by zmiękczyły nam wafle by podczas późniejszego zwijania w roladę wafle się nie łamały.
Na nasmarowane gorącymi ziemniakami wafle układam obrane z foli parówki w złóż wafli.
Posmarowane gorącymi ziemniakami wafle z ułożonymi parówkami szybko zwijam w roladę by ziemniaki nie ostygły. Gotowe zrolowane wafle kroję w grube plastry.
Jajka wbijam do miski dodaję sól ,pieprz i przyprawy razem mieszam do połączenia składników .do drugiej miski wsypuję bułkę tartą ,rozgrzewam olej na patelni i każdy kawałek kotleta z wafli najpierw moczę w jajku z przyprawami następnie obtaczam w bułce tartej i smażę na złocisty kolor po obu stronach. Gotowe krokiety podaję na gorąco z keczupem życzę smacznego