Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i bardzo efektowna przystawka na niecodzienne sytuacje. Bardzo tez prosta i szybka w wykonaniu.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1456
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 346
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 1897
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1456
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 346
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 1897
Składniki
Najpierw przygotowujemy paszteciki z ciasta francuskiego, po 1ym na osobe bedzie w sam raz. Ciasto rozkladamy na desce i wykrawamy na kazdy pasztecik foremka metalowa do babeczek 1 dno oraz dodatkowo 2 pierscienie (ta sama foremka wykrawamy 3 kolka,1 zostawiamy pelne, z dwuch kolejnych szerokim kieliszkiem wykrawamy srodki i oddzielamy je). Na denku ukladamy dwa pierscienie (sklejajac rozbeltanym jajkiem) tak, aby utworzyl sie kubeczek. Tak przygotowane paszteciki pieczemy w piekarniku na 180°C ok. 15 minut, a nastepnie studzimy je. Ze srodka kazdego pasztecika wykrawamy ostrym nozem czapeczke, jaka powstanie po upieczeniu.
Wystudzone piekne kubeczki faszerujemy lososiem pokrojonym na paseczki, nastepnie na wierzch kladziemy sos chrzanowy i dekorujemy ziolami. Dodatkowo mozna je ponakrywac czapeczkami, ktore wykroilismy po upieczeniu. Pieknego i smacznego posilku przy goscinnym stole zycze Panstwu.