Do góry

Przekąski Przepis na:

Królewskie paszteciki z łososiem i sosem chrzanowym

Królewskie paszteciki z  łososiem i sosem chrzanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3091

Dodano:

Odsłon: 1883

Pyszna i bardzo efektowna przystawka na niecodzienne sytuacje. Bardzo tez prosta i szybka w wykonaniu.

Składniki

  • ciasto francuskie 1 op, 1 jajko
  • losos wedzony w plastrach op. 200 g
  • Sos chrzanowy (Winiary) 250 ml, galazki tymianku do przybrania
5-6 os. 60 min łatwe drogie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Najpierw przygotowujemy paszteciki z ciasta francuskiego, po 1ym na osobe bedzie w sam raz.
    Ciasto rozkladamy na desce i wykrawamy na kazdy pasztecik foremka metalowa do babeczek 1 dno oraz dodatkowo 2 pierscienie (ta sama foremka wykrawamy 3 kolka,1 zostawiamy pelne, z dwuch kolejnych szerokim kieliszkiem wykrawamy srodki i oddzielamy je).
    Na denku ukladamy dwa pierscienie (sklejajac rozbeltanym jajkiem) tak, aby utworzyl sie kubeczek.
    Tak przygotowane paszteciki pieczemy w piekarniku na 180°C ok. 15 minut, a nastepnie studzimy je.

    Ze srodka kazdego pasztecika wykrawamy ostrym nozem czapeczke, jaka powstanie po upieczeniu.

  2. Wystudzone piekne kubeczki faszerujemy lososiem pokrojonym na paseczki, nastepnie na wierzch kladziemy sos chrzanowy i dekorujemy ziolami.
    Dodatkowo mozna je ponakrywac czapeczkami, ktore wykroilismy po upieczeniu.


    Pieknego i smacznego posilku przy goscinnym stole zycze Panstwu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 01 stycznia 2018 Trzy składniki a jaką pyszną i super prezentującą się przystawkę można wykonać:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń