Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można podawać na ciepło lub zimno, z barszczem lub solo.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3838
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 264
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 346
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3838
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 264
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 346
Składniki
FARSZ: Sposób przygotowania: Mięso umyć i zmielić. Cebulę obrać i drobno posiekać, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać mięso i smażyć, aż woda wyparuje. Wystudzone mięso przyprawić, dodać śmietanę, jajo i bułkę tartą, dobrze wymieszać.
CIASTO: Mąkę przesiać do miski, dodać margarynę, jajko, sól i śmietanę. Zagnieść ciasto na jednolitą, sprężystą masę.
Ciasto rozwałkować na prostokąt, na podsypanym mąką blacie. Wzdłuż jednego boku ułożyć masę mięsną. Ciasto zwinąć tak aby farsz znajdował się w środku. Wałek odciąć od reszty ciasta i pokroić na kawałki około 3 cm. Gotowe paszteciki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Postępujemy tak, aż do wyrobienia całego ciasta. Następnie posmarować paszteciki z wierzchu białkiem, można posypać kminkiem i lekko ponacinać. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 30 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!