Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można podawać na ciepło lub zimno, z barszczem lub solo.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
FARSZ: Sposób przygotowania: Mięso umyć i zmielić. Cebulę obrać i drobno posiekać, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać mięso i smażyć, aż woda wyparuje. Wystudzone mięso przyprawić, dodać śmietanę, jajo i bułkę tartą, dobrze wymieszać.
CIASTO: Mąkę przesiać do miski, dodać margarynę, jajko, sól i śmietanę. Zagnieść ciasto na jednolitą, sprężystą masę.
Ciasto rozwałkować na prostokąt, na podsypanym mąką blacie. Wzdłuż jednego boku ułożyć masę mięsną. Ciasto zwinąć tak aby farsz znajdował się w środku. Wałek odciąć od reszty ciasta i pokroić na kawałki około 3 cm. Gotowe paszteciki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Postępujemy tak, aż do wyrobienia całego ciasta. Następnie posmarować paszteciki z wierzchu białkiem, można posypać kminkiem i lekko ponacinać. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 30 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!