Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po co stać przy garach od świtu do nocy jak można niektóre dania zrobić wcześniej i zamrozić ? Ja właśnie to co mogę przygotuję wcześniej, gdy byłam młodą mężatką to tak było, że stałam w kuchni i stałam. Z biegiem lat bardzo ułatwiłam sobie pracę i już nie jestem taka zmęczona przygotowaniami do świąt.
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to barszcz postny czy...
Odsłon: 118
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 395
Prosty i szybki pomysł na obiad.
Odsłon: 10
Pierś pieczona z indyka to świetna propozycja na obiad lub jako wędlina do ka...
Odsłon: 875
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera w 5 minut . P...
Odsłon: 1863
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to barszcz postny czy...
Odsłon: 118
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 395
Prosty i szybki pomysł na obiad.
Odsłon: 10
Pierś pieczona z indyka to świetna propozycja na obiad lub jako wędlina do ka...
Odsłon: 875
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera w 5 minut . P...
Odsłon: 1863
Składniki
Margaryna, jajka i jogurt powinny być zimne prosto z lodówki. Do miski robota z nożami do siekania przełożyć wszystkie składniki na ciasto ( oprócz białek ) i połączyć w zbryloną kulę. Potem wyjąć je z miski robota szybko zagnieść i zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na dwie godziny. Cebulę, ugotowaną i odciśniętą kapustę oraz ugotowane i odciśnięte grzyby pokroić ale cebule osobno. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju, wrzucić cebulę i podsmażyć ją, dodać potem kapustę i grzyby i smażyć farsz 5 minut od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku i wystudzić. Po upływie żądanego czasu wyjąć ciasto z lodówki, podzielić na 4 części. Wałkować na cienkie podłużne placki, na każdy placek wyłożyć farsz ( także podzielony na 4 części ), rozsmarować go po plackach i zwijać w roladki zaczynając od węższego boku. Potem kroić roladki w plastry o grubości około 1 cm i układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy ślimaczek smarować roztrzepanym białkiem i piec 25 - 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na złoty kolor. Podawać najlepiej z czerwonym barszczykiem.