Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 2526
Dodano: 16.12.2019
Odsłon: 11144
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Farsz;
Grzyby zalewamy wodą i odstawiamy na kilka godzin. Następnie gotujemy do miękkości w wodzie w której się moczyły. Odsączamy na sitku. Do garnka wrzucamy kapustę,wlewamy wodę i gotujemy do miękkości. Studzimy i odciskamy wodę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Mieszamy grzyby, kapustę i cebulę. Mielimy w maszynce lub rozdrabniaczu. Przyprawiamy.
Ciasto;
Do śmietany dodajemy drożdże i cukier, mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy na prostokąt, wykładamy farsz, zwijamy w rulon i kroimy na mniejsze części. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę.
Pieczemy ok 35 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)