Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucho-drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami to idealna propozycja na Wigilijny stół. Polecam z barszczykiem.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 530
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1832
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 380
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 530
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1832
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 380
Składniki
Farsz; Grzyby zalewamy wodą i odstawiamy na kilka godzin. Następnie gotujemy do miękkości w wodzie w której się moczyły. Odsączamy na sitku. Do garnka wrzucamy kapustę,wlewamy wodę i gotujemy do miękkości. Studzimy i odciskamy wodę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Mieszamy grzyby, kapustę i cebulę. Mielimy w maszynce lub rozdrabniaczu. Przyprawiamy.
Ciasto; Do śmietany dodajemy drożdże i cukier, mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy na prostokąt, wykładamy farsz, zwijamy w rulon i kroimy na mniejsze części. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę. Pieczemy ok 35 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)