Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucho-maślane rogaliki świetnie wpisujące się w obecną aurę za oknem. Z kubkiem gorącej herbaty będą idealnym połączeniem.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Suche składniki połącz ze sobą. Dodaj żółtka, śmietanę i masło starte na tarce. Ciasto agnieć szybko w kulkę. Podziel na trzy części, lekko spłaszcz, owiń folią spożywczą i włożyć do zamrażarki na godzinę. Pierwszą część ciasta rozwałkuj na cienki, okrągły placek. Za pomocą dna od tortownicy wytnij koło. Podziel na 12 równych trójkątów. Na brzegu każdego połóż marmoladę i zwiń na kształt rogalika. Ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Schłodź w lodówce przez 20 minut. Tak samo postępuj z pozostałymi częściami ciasta. Piecz w nagrzanym piekarniku do 200°C ok 15-18 minut, na złoty kolor. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Smacznego