Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucho-maślane rogaliki świetnie wpisujące się w obecną aurę za oknem. Z kubkiem gorącej herbaty będą idealnym połączeniem.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 28
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3512
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 115
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 840
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 28
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3512
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 115
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 840
Składniki
Suche składniki połącz ze sobą. Dodaj żółtka, śmietanę i masło starte na tarce. Ciasto agnieć szybko w kulkę. Podziel na trzy części, lekko spłaszcz, owiń folią spożywczą i włożyć do zamrażarki na godzinę. Pierwszą część ciasta rozwałkuj na cienki, okrągły placek. Za pomocą dna od tortownicy wytnij koło. Podziel na 12 równych trójkątów. Na brzegu każdego połóż marmoladę i zwiń na kształt rogalika. Ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Schłodź w lodówce przez 20 minut. Tak samo postępuj z pozostałymi częściami ciasta. Piecz w nagrzanym piekarniku do 200°C ok 15-18 minut, na złoty kolor. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Smacznego