Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanio i smacznie.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25853
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2959
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1378
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25853
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2959
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1378
Składniki
Wykonanie: Nóżki oczyścić, dokładnie umyć i ugotować w osolonej wodzie z przyprawami.
Ziemniaki obrać i zetrzeć. Słoninę pokroić, podsmażyć z cebulą, połączyć z startymi ziemniakami, doprawić solą i pieprzem , dokładnie wymieszać .
Formę wysmarować tłuszczem, wyłożyć połowę masy. Ostudzone nóżki oczyścić z kości i mięso z nich wyłożyć na masie ziemniaczanej. Następnie zalać mięso resztą masy ziemniaczanej.
Formę wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec około 90 minut. Kugelis podajemy ze śmietaną lub maślanką.