Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanio i smacznie.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17646
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1775
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15288
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5223
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9026
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17646
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1775
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15288
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5223
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9026
Składniki
Wykonanie: Nóżki oczyścić, dokładnie umyć i ugotować w osolonej wodzie z przyprawami.
Ziemniaki obrać i zetrzeć. Słoninę pokroić, podsmażyć z cebulą, połączyć z startymi ziemniakami, doprawić solą i pieprzem , dokładnie wymieszać .
Formę wysmarować tłuszczem, wyłożyć połowę masy. Ostudzone nóżki oczyścić z kości i mięso z nich wyłożyć na masie ziemniaczanej. Następnie zalać mięso resztą masy ziemniaczanej.
Formę wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec około 90 minut. Kugelis podajemy ze śmietaną lub maślanką.