Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kukurydza, która znika z talerza szybciej niż się piecze! Aromatyczna, maślana i pełna smaku, a w dodatku prosta w przygotowaniu – koniecznie spróbuj!
Naczynie żaroodporne z pokrywką lub naczynie żaroodporne i folia aluminiowa, miseczka do przygotowania masła ziołowego
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 689
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 405
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13302
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 527
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 689
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 405
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13302
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 527
Składniki
Nagrzej piekarnik do 220°C.
Obierz kolby kukurydzy z liści i dokładnie umyj.
W miseczce połącz ze sobą masło, czosnek, pietruszkę, sól, tymianek lub oregano. Możesz dodać też szczyptę płatków chili, jeżeli chcesz, żeby kukurydza miała pikantną nutkę smaku.
Umieść kolby kukurydzy w naczyniu żaroodpornym. Jeśli nie masz długiego naczynia, możesz pokroić kukurydzę na mniejsze kawałki, aby łatwiej zmieściły się w Twoim naczyniu. Ułatwi to też późniejsze jedzenie :)
Rozprowadź przygotowane masło ziołowe na kolbach kukurydzy. Ważne, żeby masło dokładnie otaczało kolby z każdej strony.
Przykryj naczynie żaroodporne pokrywką lub jeżeli nie masz naczynia z pokrywką, użyj folii aluminiowej.
Piecz przez 30 minut. Kukurydza najlepiej smakuje na gorąco. Smacznego!