Do góry

Przekąski Przepis na:

Kukurydziane placuszki

Przepis dnia 2017-02-10
Kukurydziane placuszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3618

Dodano:

Odsłon: 30223

Ich przygotowanie zajmuje tylko 30 minut. Smacznie i co najważniejsze w dzisiejszych czasach- szybko.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kukurydzę wyłóż na sitko, odsącz z nadmiaru wody. Do miski wbij jajka. Dodaj mąkę, kukurydzę i szczypiorek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Na rozgrzany tłuszcz wykładaj po ok. 2 łyżki ciasta. Formuj placuszki. Smaż na złoto z każdej strony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Pobitegarybarbary 08 lutego 2017 Zależy dla kogo. Placki ziemniaczane u mnie np. się je na obiad a nie jako przekąskę. Jak kto głodny to na pierwszy może być zupa:)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń