Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy znudziły Cię sałatki i szukasz czegoś innego, dobrze trafiłeś. Pyszne małe kuleczki z paluszków surmii, delikatne i smaczne. Idealna przekąska na różne uroczystości i święta. Spróbuj i przekonaj się sam.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 616
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 845
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 373
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 616
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 845
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 373
Składniki
1. Jajka gotujemy na twardo, ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczach. 2. Paluszki Surmii obieramy z czerwonej części, białą drobno kroimy. 3. Wszystkie składniki przekładamy do miski, ser, jajka ugotowane, obrane i drobno pokrojone, białe części paluszków Surmii, serek śmietankowy, sól, pieprz. Dokładnie mieszamy.
4. Z masy robimy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. 5. Czerwone części z paluszków surmii, najlepiej widelcem rozdrabniamy i nakładamy na kuleczki. 6. Chłodzimy w lodówce jedną godzinę.
7. Gotowe. 8. Smacznego.