Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy znudziły Cię sałatki i szukasz czegoś innego, dobrze trafiłeś. Pyszne małe kuleczki z paluszków surmii, delikatne i smaczne. Idealna przekąska na różne uroczystości i święta. Spróbuj i przekonaj się sam.
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 867
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 643
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 867
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 643
Składniki
1. Jajka gotujemy na twardo, ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczach. 2. Paluszki Surmii obieramy z czerwonej części, białą drobno kroimy. 3. Wszystkie składniki przekładamy do miski, ser, jajka ugotowane, obrane i drobno pokrojone, białe części paluszków Surmii, serek śmietankowy, sól, pieprz. Dokładnie mieszamy.
4. Z masy robimy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. 5. Czerwone części z paluszków surmii, najlepiej widelcem rozdrabniamy i nakładamy na kuleczki. 6. Chłodzimy w lodówce jedną godzinę.
7. Gotowe. 8. Smacznego.