Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe kuleczki w sosie słodko kwaśnym idealne jak przekąska w karnawałowe dni lub jako danie obiadowe podane z ryżem.
Kupujesz gotowy sos słodko-kwaśny w słoiku? Zapomnij o nim... Zapraszam :)
Odsłon: 3278
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 4448
Dziś na schupanie jest LATKE (Latka) ️ - Skład - Dynia White Ghost, Ziemniak...
Odsłon: 62
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 90
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 4448
Dziś na schupanie jest LATKE (Latka) ️ - Skład - Dynia White Ghost, Ziemniak...
Odsłon: 62
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 90
Składniki
1. Wszystkie składniki na kuleczki mięsne łączymy ze sobą. Robimy małe kotleciki wielkości orzech włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C
2. W tym czasie, co pieką się nam kotleciki robimy sos, Cebulę obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy obrane pokrojone w krążki marchewki oraz w paseczki papryki, podlewamy wodą i gotujemy.
3. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone ananasy wraz z sokiem, kostkę rosołową, przecier pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem, chili oraz zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody. Chwilkę gotujemy.
4. Danie gotowe. 5. Smacznego.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Węgierski langosz
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Przekąski
marynowane filety z makreli
Przekąski
Szpinak w cieście francuskim
Węgierski langosz
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 2268
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Szybka , smaczna i tradycyjna przekąska , idealna na spotkania towarzyskie cz...
Odsłon: 423