Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe kuleczki w sosie słodko kwaśnym idealne jak przekąska w karnawałowe dni lub jako danie obiadowe podane z ryżem.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 597
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 146
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 113
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 597
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 146
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 113
Składniki
1. Wszystkie składniki na kuleczki mięsne łączymy ze sobą. Robimy małe kotleciki wielkości orzech włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C
2. W tym czasie, co pieką się nam kotleciki robimy sos, Cebulę obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy obrane pokrojone w krążki marchewki oraz w paseczki papryki, podlewamy wodą i gotujemy.
3. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone ananasy wraz z sokiem, kostkę rosołową, przecier pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem, chili oraz zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody. Chwilkę gotujemy.
4. Danie gotowe. 5. Smacznego.