Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe kuleczki w sosie słodko kwaśnym idealne jak przekąska w karnawałowe dni lub jako danie obiadowe podane z ryżem.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 949
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 792
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12520
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 949
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 792
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12520
Składniki
1. Wszystkie składniki na kuleczki mięsne łączymy ze sobą. Robimy małe kotleciki wielkości orzech włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C
2. W tym czasie, co pieką się nam kotleciki robimy sos, Cebulę obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy obrane pokrojone w krążki marchewki oraz w paseczki papryki, podlewamy wodą i gotujemy.
3. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone ananasy wraz z sokiem, kostkę rosołową, przecier pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem, chili oraz zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody. Chwilkę gotujemy.
4. Danie gotowe. 5. Smacznego.