Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe kuleczki w sosie słodko kwaśnym idealne jak przekąska w karnawałowe dni lub jako danie obiadowe podane z ryżem.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5824
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9645
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5824
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9645
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Składniki
1. Wszystkie składniki na kuleczki mięsne łączymy ze sobą. Robimy małe kotleciki wielkości orzech włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C
2. W tym czasie, co pieką się nam kotleciki robimy sos, Cebulę obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy obrane pokrojone w krążki marchewki oraz w paseczki papryki, podlewamy wodą i gotujemy.
3. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone ananasy wraz z sokiem, kostkę rosołową, przecier pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem, chili oraz zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody. Chwilkę gotujemy.
4. Danie gotowe. 5. Smacznego.