Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo efektowna i smaczna przekąska na imprezę.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Mięso umyć i przepuścić przez maszynkę. Dodać bułkę tartą, mąkę ziemniaczaną, jajko, posiekaną cebulę, przyprawy. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Do czarnych oliwek włożyć po słupku czerwonej papryki, zawinąć w kulkę mięsa wielkości orzecha włoskiego.
Dokładnie obtoczyć w mące.
Kuleczki wkładać do gotującej się wody z dodatkiem kostki rosołowej, gotować przez 15 minut.Następnie wyjąć z wody, ostudzić.
Zimne kulki posmarować serem kanapkowym i obtoczyć w żółtym serze startym na tarce o średnich oczkach.
Nabić na wykałaczki i podawać jako przekąska.