Do góry

Przekąski Przepis na:

Kuleczki z mięsa z oliwkami i papryką

Kuleczki z mięsa z oliwkami i papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 478

Dodano:

Odsłon: 2992

Bardzo efektowna i smaczna przekąska na imprezę.

Składniki

  • mięso wieprzowe bez kości 30-35 dag
  • jajko 1 szt
  • mąka ziemniaczana 1 łyżka
  • bułka tarta 1 łyżka
  • przyprawa do mięsa mielonego 1 łyżeczka
  • sól, pieprz do smaku
  • oliwki czarne 15-18 szt
  • papryka czerwona 1/4 szt
  • kostka rosołowa 1 szt
  • mąka pszenna 3-4 łyżki
  • ser żółty 20 dag
  • ser kanapkowy 10 dag
  • cebula 1 szt
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kuleczki z mięsa z oliwkami i papryką

Przygotowanie

  1. Mięso umyć i przepuścić przez maszynkę. Dodać bułkę tartą, mąkę ziemniaczaną, jajko, posiekaną cebulę, przyprawy. Wszystko razem dokładnie wymieszać.

  2. Do czarnych oliwek włożyć po słupku czerwonej papryki, zawinąć w kulkę mięsa wielkości orzecha włoskiego.

  3. Dokładnie obtoczyć w mące.

  4. Kuleczki wkładać do gotującej się wody z dodatkiem kostki rosołowej, gotować przez 15 minut.Następnie wyjąć z wody, ostudzić.

  5. Zimne kulki posmarować serem kanapkowym i obtoczyć w żółtym serze startym na tarce o średnich oczkach.

  6. Nabić na wykałaczki i podawać jako przekąska.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń