Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 125
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 586
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 125
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 586
Składniki
Ziemniaki z poprzedniego dnia trzeba rozgnieść widelcem, wbić jajo, lekko posolić i dodać mąkę.
Uformowane kulki obtacza się jeszcze w mące, krupczatka dodaje świetnej chrupkości jak panierka. Jeśli mamy mało ziemniaków lepiej dodać pół roztrzepanego jaja, żeby nie dosypywać za dużo mąki. Smaży się je na rumiano na średnio większym ogniu i później osusza na papierowym ręczniku.
Smacznego :)