Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 206
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3139
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 952
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 741
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 206
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3139
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 952
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 741
Składniki
Ziemniaki z poprzedniego dnia trzeba rozgnieść widelcem, wbić jajo, lekko posolić i dodać mąkę.
Uformowane kulki obtacza się jeszcze w mące, krupczatka dodaje świetnej chrupkości jak panierka. Jeśli mamy mało ziemniaków lepiej dodać pół roztrzepanego jaja, żeby nie dosypywać za dużo mąki. Smaży się je na rumiano na średnio większym ogniu i później osusza na papierowym ręczniku.
Smacznego :)