Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2394
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6552
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2394
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6552
Składniki
Ziemniaki z poprzedniego dnia trzeba rozgnieść widelcem, wbić jajo, lekko posolić i dodać mąkę.
Uformowane kulki obtacza się jeszcze w mące, krupczatka dodaje świetnej chrupkości jak panierka. Jeśli mamy mało ziemniaków lepiej dodać pół roztrzepanego jaja, żeby nie dosypywać za dużo mąki. Smaży się je na rumiano na średnio większym ogniu i później osusza na papierowym ręczniku.
Smacznego :)