Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska na zimno lub na ciepło.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 80
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8059
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4343
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 22
Dziś do pracy.
Odsłon: 552
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 80
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8059
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4343
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 22
Dziś do pracy.
Odsłon: 552
Składniki
Dymkę po oczyszczeniu posiekałem ze szczypiorem. Czosnek po obraniu również posiekałem. Ser , tartą bułkę , jajko , mięso , cebulę i czosnek wymieszałem, dokładnie wyrobiłem , przyprawiłem do smaku solą i pieprzem. Uformowałem kulki , wielkości orzecha włoskiego , smażyłem na rozgrzanym oleju ok. 10 minut na złoty kolor. Po zdjęciu z patelni osączyłem z oliwy na papierze kuchennym. Sos : śmietanę wymieszałem z majonezem , sokiem z cytryny i posiekanym oregano , doprawile solą i świeżo mielonym pieprzem .