Do góry

Przekąski Przepis na:

Kulki mięsne z dipem śmietanowym

Kulki mięsne z dipem śmietanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 862 Ocena: 16494

Dodano:

Odsłon: 795

Smaczna przekąska na zimno lub na ciepło.

Składniki

  • 250 g mielonej wołowiny
  • 4 dymki
  • ząbek czosnku
  • łyżka bułki tartej
  • jajko
  • 50 g startego parmezanu
  • sól ,pieprz
  • 3 łyżki oliwy
  • Sos:
  • 100 ml śmietany 12%
  • 100 ml majonezu
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • garść posiekanego oregano
  • oliwki czarne i zielone
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dymkę po oczyszczeniu posiekałem ze szczypiorem. Czosnek po obraniu również posiekałem. Ser , tartą bułkę , jajko , mięso , cebulę i czosnek wymieszałem, dokładnie wyrobiłem , przyprawiłem do smaku solą i pieprzem. Uformowałem kulki , wielkości orzecha włoskiego , smażyłem na rozgrzanym oleju ok. 10 minut na złoty kolor. Po zdjęciu z patelni osączyłem z oliwy na papierze kuchennym.
    Sos : śmietanę wymieszałem z majonezem , sokiem z cytryny i posiekanym oregano , doprawile solą i świeżo mielonym pieprzem .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń