Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amarantus to cenne źródło błonnika pokarmowego, dzięki czemu nie tylko doskonale syci, ale również wspomaga pracę układu trawiennego. Odpowiednia podaż tego składnika pozytywnie wpływa na perystaltykę jelit, zapewnia długotrwałe uczucie sytości i pomaga zapobiec wzdęciom czy zaparciom.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 689
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 663
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 254
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 689
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 663
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 254
Składniki
Daktyle zalewamy gorącą wodą na około 20 min . Odmierzamy 20g amarantusa I 10g płatków owsianych do miski . Gdy daktyle zmiękną pestukejemy jeśli posiadają pestki jeśli nie to odsączamy I blendujemy na gładką masę . Przesypujemy suche składniki ,mieszamy wszystko razem i wilgotnymi dłońmi formujemy kulki . Mnie wyszło 8 średnich kulek .Można zrobić większe bądź jeszcze mniejsze . Układamy na folii aluminiowej i odstawiamy do lodówki (nie trzeba ,ale schłodzone są lepsze ) I gotowa przekąska do kawki bądź ciepłego mleka