Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 514
Dodano: 27.08.2009
Odsłon: 2277
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Składniki na 1 porcję.Ryż ugotować, dodać starty żółty ser, żółtka, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wyrobić.
Z powstałej masy formować kulki i obtaczać w białku i bułce tartej, bądź w kaszce (ja wole obtoczone w kaszce, ponieważ są bardziej chrupiące i bardziej delikatne).
Smażyć na oleju, tak aby swobodnie pływały, na złoty kolor. Podawać można zamiast ziemniaków z mięsem i surówką. Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

giga197 27 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
A wlozcie kawalek sera i szynki do srodka albo sam ser,albo mozarelle.Ja robie bez jajek bo z jajkami rozdaly sie podczas smazenia.0 Kto głosował? | Odpowiedz

klaudyna1957 27 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
szkoda ze nie ma zdjecia.0 Kto głosował? | Odpowiedz