Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35750
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6057
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35750
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6057
Składniki
Najpierw musimy dobrze umyć kurczaka, osuszyć i pokroić na równe kawałki (aby wszystkie kawałki kurczaka upiekły się w tym samym czasie). W małej miski dobrze wymieszać miód z musztardą, bazylią, papryką, majerankiem, czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Potem formę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy masłem. Kurczaka nacieramy przyprawą do kurczaka (firma przyprawy to kwestia gustu - ja używam Galeo). Do formy wykładamy kurczaka i częścią sosu polewamy kurczak. Następnie wkładamy formę do rozgrzanego piekarnika (175 stopni) i pieczemy przez około 30 minut. Po 30 minutach przewrócić kurczaka na drugą stronę i polać resztą sosu. Pieczemy go przez 25 minut. Odstawić na 10 minut przed podaniem, aby kurczak ostygł.