Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 158
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 279
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 54
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 158
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 279
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 54
Składniki
Najpierw musimy dobrze umyć kurczaka, osuszyć i pokroić na równe kawałki (aby wszystkie kawałki kurczaka upiekły się w tym samym czasie). W małej miski dobrze wymieszać miód z musztardą, bazylią, papryką, majerankiem, czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Potem formę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy masłem. Kurczaka nacieramy przyprawą do kurczaka (firma przyprawy to kwestia gustu - ja używam Galeo). Do formy wykładamy kurczaka i częścią sosu polewamy kurczak. Następnie wkładamy formę do rozgrzanego piekarnika (175 stopni) i pieczemy przez około 30 minut. Po 30 minutach przewrócić kurczaka na drugą stronę i polać resztą sosu. Pieczemy go przez 25 minut. Odstawić na 10 minut przed podaniem, aby kurczak ostygł.