Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie podaje się z ryżem, lub jak kto woli z frytkami:)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1356
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5875
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8849
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18555
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1356
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5875
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8849
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18555
Składniki
Rozgrzej na patelni sos barbecue i dodaj do niego posiekany czosnek. Podsmażaj aż sie zarumieni. Pierś z kurczaka pokrój w cienkie paski i obtocz w mące kukurydzianej. Panierowane kawałki kurczaka kładź na patelni. Gdy kurczak będzie już podsmażony do całości wrzuć pokrojone na małe kawałeczki brokuły i 4 łyżki wody. Przykryj patelnie. Duś przez ok. 10 min na wolnym ogniu - do momentu, aż brokuły nie będą miękkie. Na koniec zmieszaj 2 łyżki wody z łyżką mąki kukurydzianej i wlej na patelnię. Duś przez kolejne 5 min. Dodaj sól do smaku.