Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie podaje się z ryżem, lub jak kto woli z frytkami:)
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 62
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1064
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 437
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15382
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 62
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1064
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 437
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15382
Składniki
Rozgrzej na patelni sos barbecue i dodaj do niego posiekany czosnek. Podsmażaj aż sie zarumieni. Pierś z kurczaka pokrój w cienkie paski i obtocz w mące kukurydzianej. Panierowane kawałki kurczaka kładź na patelni. Gdy kurczak będzie już podsmażony do całości wrzuć pokrojone na małe kawałeczki brokuły i 4 łyżki wody. Przykryj patelnie. Duś przez ok. 10 min na wolnym ogniu - do momentu, aż brokuły nie będą miękkie. Na koniec zmieszaj 2 łyżki wody z łyżką mąki kukurydzianej i wlej na patelnię. Duś przez kolejne 5 min. Dodaj sól do smaku.