Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczaka po wietnamsku należy przygotowywać bezpośrednio przed spożyciem. Nie jest to danie, które można przygotować dzień wcześniej. Na całe szczęście jest tak szybkie, że nie ma takiej potrzeby
Czosnek drobno posiekaj. Przyprawy – obie papryki i curry – wymieszaj ze sobą, dodaj czosnek. Cebule posiekaj w piórka.
Kurczaka dobrze osusz i pokrój na nieduże kawałki. następnie każdy kawałek z osobna dokładnie obtaczaj w przyprawach. Mięso musi pokryć się przyprawami.
Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy. Wsyp cukier. Cały czas go mieszaj. I oto na patelni pojawia się karmel. Gdy na patelni pojawi się karmel, wrzucaj na patelnię pojedynczo i powoli kawałki mięsa. Nie wrzucaj wszystkich kawałków mięsa naraz, bo zrobi Ci się na patelni wielka Landryna!
Każdy kawałek mięsa musi pokryć karmelem. Gdy na patelni znajdzie się całe mięso, dodaj cebulę i sos sojowy. Patelnię przykryj i pozwól składnikom powoli dusić się pod przykryciem. Takie duszenie powinno trwać około 12-15 minut.
Mięso i cebula powinny być w delikatnym sosie. Gotowe. Podawaj z ryżem.
Bardzo dobry, soczysty z chrupiącą skórką kurczak. Robiłam pierwszy raz w życ...
Odsłon: 24265
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 216
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 26
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 70
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 216
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 26
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 70
Składniki
Czosnek drobno posiekaj. Przyprawy – obie papryki i curry – wymieszaj ze sobą, dodaj czosnek. Cebule posiekaj w piórka.
Kurczaka dobrze osusz i pokrój na nieduże kawałki. następnie każdy kawałek z osobna dokładnie obtaczaj w przyprawach. Mięso musi pokryć się przyprawami.
Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy. Wsyp cukier. Cały czas go mieszaj. I oto na patelni pojawia się karmel. Gdy na patelni pojawi się karmel, wrzucaj na patelnię pojedynczo i powoli kawałki mięsa. Nie wrzucaj wszystkich kawałków mięsa naraz, bo zrobi Ci się na patelni wielka Landryna!
Każdy kawałek mięsa musi pokryć karmelem. Gdy na patelni znajdzie się całe mięso, dodaj cebulę i sos sojowy. Patelnię przykryj i pozwól składnikom powoli dusić się pod przykryciem. Takie duszenie powinno trwać około 12-15 minut.
Mięso i cebula powinny być w delikatnym sosie. Gotowe. Podawaj z ryżem.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Przekąski
Kotlety jajeczne z brokułem
Przekąski
Ziemniaki zapiekane farszem grzybowym
Przekąski
Zapiekanka z pieczarkami i mozarellą
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Szybki i smaczny ciepły posiłek idealny na śniadanie lub obiadokolacja gdy ni...
Odsłon: 61
Kotlety jajeczne z brokułem
Warto wypróbować ten przepis.
Odsłon: 69