Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczaka po wietnamsku należy przygotowywać bezpośrednio przed spożyciem. Nie jest to danie, które można przygotować dzień wcześniej. Na całe szczęście jest tak szybkie, że nie ma takiej potrzeby
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1321
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 56
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4363
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 112
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1321
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 56
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4363
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 112
Składniki
Czosnek drobno posiekaj. Przyprawy – obie papryki i curry – wymieszaj ze sobą, dodaj czosnek. Cebule posiekaj w piórka.
Kurczaka dobrze osusz i pokrój na nieduże kawałki. następnie każdy kawałek z osobna dokładnie obtaczaj w przyprawach. Mięso musi pokryć się przyprawami.
Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy. Wsyp cukier. Cały czas go mieszaj. I oto na patelni pojawia się karmel. Gdy na patelni pojawi się karmel, wrzucaj na patelnię pojedynczo i powoli kawałki mięsa. Nie wrzucaj wszystkich kawałków mięsa naraz, bo zrobi Ci się na patelni wielka Landryna!
Każdy kawałek mięsa musi pokryć karmelem. Gdy na patelni znajdzie się całe mięso, dodaj cebulę i sos sojowy. Patelnię przykryj i pozwól składnikom powoli dusić się pod przykryciem. Takie duszenie powinno trwać około 12-15 minut.
Mięso i cebula powinny być w delikatnym sosie. Gotowe. Podawaj z ryżem.